Μετά τον θάνατο του Μαραντόνα το 2020, ο υπεύθυνος δημοπρασιών Sotherby’s, Χοτζ είπε ότι η φανέλα δεν ήταν προς πώληση.
Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα όταν σημείωσε το περιβόητο γκολ του με το «Χέρι του Θεού», στον προημιτελικό εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, αναμένεται να πουληθεί για τουλάχιστον 4 εκατομμύρια λίρες ( 4,79 εκατομμύρια ευρώ), όπως δήλωσε ο υπεύθυνος δημοπρασιών Sotherby’s την Τετάρτη.
Η φανέλα του σπουδαίου Βραζιλιάνου Πελέ από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 είναι η πιο ακριβή φανέλα ποδοσφαίρου που πωλήθηκε σε δημοπρασία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Έπιασε 157.750 λίρες το 2002, πάνω από τρεις φορές από την αναμενόμενη τιμή.
Ο Μαραντόνα, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986, πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020 λόγω καρδιακής ανακοπής.
Δείτε επίσης: Η Μπέρνλι έβαλε φωτιά στο… πρωτάθλημα
- Επίσημα στη ΝΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
- Η Γενιά Z αναδεικνύει τη γοητεία του vintage και των second hand καταστημάτων
- Ανησυχίες του Σαμ Άλτμαν για τη συμπεριφορά του ChatGPT: Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα
- Γαύδος: Η βάρκα με τους μετανάστες και η διάσταση στα κοινωνικά δίκτυα
- Το φεστιβάλ Strong me ξεκινά: Μια γιορτή για την ενδυνάμωση και την πρόληψη της έμφυλης βίας