Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Τόμι Πολ με 6-4, 7-6(2) στα προημιτελικά του Vienna Open, σε μία ώρα και 50 λεπτά αγώνα. Με αυτή την επιτυχία, ο Ισπανός προκρίθηκε στα ημιτελικά και συνεχίζει την πορεία του στη Βιέννη.
Πρόκειται για την 14η νίκη του Ισπανού σε τουρνουά ATP 500 τη φετινή σεζόν, στην 10η αναμέτρηση των δύο παικτών, με τον Αλκαράθ να προηγείται πλέον 7-2 στις μεταξύ τους συναντήσεις. Ο Αμερικανός είχε καταφέρει να τον κερδίσει μόνο στο Canadian Masters 1000, το 2022 και το 2023, ενώ είχε ηττηθεί στις έξι τελευταίες τους αναμετρήσεις.
Η νίκη εξασφαλίζει επίσης τη θέση του στα ATP Finals, τα οποία θα διεξαχθούν στο Τορίνο από τις 15 έως τις 22 Νοεμβρίου.
Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στις 31/10 τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος εξασφάλισε σήμερα τη θέση του στα ATP Finals, μετά από μια άνετη νίκη με 6-2, 6-3 επί του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό.
Αυτή θα είναι η 10η αναμέτρηση ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον νικητή του US Open του 2021, με τον Ισπανό να έχει επικρατήσει έξι φορές, αν και ο Μεντβέντεφ κέρδισε στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους φέτος, στα ημιτελικά του Indian Wells.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ:EPA
![]()
