Ξανθόπουλος στέλνει μήνυμα για το Περιστέρι: Ανταγωνιστικότητα και πολλές νίκες

Ξανθόπουλος στέλνει μήνυμα για το Περιστέρι: Ανταγωνιστικότητα και πολλές νίκες

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πανηγυρίσουμε πολλές νίκες» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο τεχνικός του Περιστερίου, Βασίλης Ξανθόπουλος, στη Media Day των «κυανοκίτρινων» στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» σήμερα (11/9).

Ο προπονητής του Περιστερίου μίλησε για τις αποχωρήσεις, τις παραμονές και τις προσθήκες στο ρόστερ, τονίζοντας πως στόχος της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη από πέρυσι, τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις της.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Ξανθόπουλος είπε στη Media Day του Περιστερίου ενόψει της νέας σεζόν:

«Είμαι πολύ χαρούμενος, σίγουρα προερχόμαστε από μια πολύ καλή χρονιά και βάσει αποτελεσμάτων και βάσει μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κρατήσει αρκετά παιδιά από την περσινή ομάδα, θέλαμε να κρατήσουμε κι άλλους αλλά είναι έτσι η αγορά που δεν τα καταφέραμε. Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος με τα παιδιά που ήρθαν. Πρέπει να δέσουμε ως ομάδα για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις 3 Οκτωβρίου που ξεκινά το ελληνικό πρωτάθλημα. Εύχομαι να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να πανηγυρίσουμε πολλές νίκες με τον κόσμο μας».

Για τις διαφορές ως παίκτης και ως προπονητής, σημείωσε: «Είναι εντελώς διαφορετική διαδικασία. Όταν είσαι παίκτης ασχολείσαι μόνο με το κορμί σου, έρχεσαι παίζεις, προπονείσαι και φεύγεις. Ο προπονητής είναι 24 ώρες το 24ωρο. Είναι ψυχολόγος, είναι στην τακτική, είναι στην προετοιμασία, στο πως θα ξυπνήσει κάθε πρωί ο κάθε παίκτης σου, είναι πολλά πράγματα. Γενικά η μετάβαση ήταν γρήγορη και δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Από παίκτης έγινα προπονητής. Σίγουρα ότι ήμουν σε μια ομάδα που ήμουν και τα προηγούμενα χρόνια με βοήθησε πάρα πολύ. Με τη διοίκηση είχα πολύ καλή επικοινωνία, με βοήθησαν πολύ και στην όλη διαδικασία οι συνεργάτες μου, όχι μόνο οι προπονητές αλλά και οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα, οι φυσικοθεραπευτές, οι γιατροί, οι γυμναστές, τα γραφεία, όλοι. Είναι πολύ σημαντικά τα αποδυτήρια όταν χτίζεις μια ομάδα, όπως και το γεγονός ότι είμαστε πολύ καλά και μέσα στα γραφεία».

Για τον ανταγωνισμό ενόψει της νέας σεζόν, τόνισε: «Νομίζω ότι είναι μεγαλύτερη η πρόκληση φέτος σε σχέση με πέρυσι. Πέρσι δεν μας ξέρανε οι περισσότεροι, φέτος μας ξέρουνε και πιστεύω πως μας υπολογίζουν παραπάνω. Έχουν ανεβάσει όλες οι ομάδες τα μπάτζετ και είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες και προπονητές, χωρίς να σημαίνει ότι πέρυσι δεν υπήρχαν αλλά η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη φέτος και για μένα και για τον οργανισμό του Περιστερίου. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα συν του ότι παίζουμε BCL, που είναι στην ουσία οι περσινοί μας κόποι. Είναι ένα upgrade για την ομάδα και για τους παίκτες σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Βαρέζε, Μπάμπεργκ και Μούρθια. Η πρόκληση είναι τεράστια και ανυπομονούμε να ξεκινήσουν τα παιχνίδια».

Για τον ρόλο του προπονητή πρόσθεσε: «Αναφορικά με τους κόπους, το εισπράττω σαν ανταμοιβή για όλη τη δουλειά που έχει γίνει αλλά κυρίως των αποτελεσμάτων, που έχουν φέρει οι παίκτες. Εγώ κάνω το recruiting μαζί με τους συνεργάτες και τους παίκτες που έρχονται το καλοκαίρι. Τότε γίνεται η μισή δουλειά. Η άλλη μισή δουλειά είναι το αν θα μπει μέσα ο «χ» Νίκολς για να του πεις το σύστημα, ώστε να βάλει το καλάθι. Η δουλειά του προπονητή είναι πολύ δύσκολη και εξαρτάσαι από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Προσπαθούμε να το κοντρολάρουμε μέχρι ένα σημείο και από κει και πέρα παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο».

Για τις επενδύσεις των άλλων ομάδων, ξεκαθάρισε πως το Περιστέρι δεν μπορεί να ακολουθήσει τα μπάτζετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στόχος του συλλόγου, όπως είπε, είναι να έρχονται παίκτες μικρής ηλικίας, κάτω των 30 ετών, ενώ ιδανικά θα ήθελε να υπάρχουν 1-2 έμπειροι παίκτες, κάτι που όμως δεν ήταν εφικτό οικονομικά. Επίσης ανέφερε πως παίκτες κατέληξαν στον ΠΑΟΚ, στον Άρη και στην ΑΕΚ, πέρα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας ότι το Περιστέρι δεν μπορούσε να ακολουθήσει οικονομικά.

Loading

Play