Ανακοίνωση του ΣΕΤΕΠΕ για τους ντελιβεράδες ενόψει κακοκαιρίας – «Συνάδελφοι δεν είμαστε αναλώσιμοι»

Ανακοίνωση για τους ντελιβεράδες, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας εξέδωσε το ΣΕΤΕΠΕ.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων, τονίζει στους ντελιβεράδες τα δικαιώματά τους ενόψει της κακοκαιρίας, ενώ κατακεραυνώνει τις efood και wolt για τα τα μπόνους 0,30 και 1 ευρώ που δίνουν για τις ώρες της κακοκαιρίας.

propoli

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΤΕΠΕ:

Συνάδελφοι σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και μήνυμα από την πολιτική προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι στην πόλη μας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σαν συνδικάτο απαιτούμε από την επιθεώρηση εργασίας αλλά και από την τροχαία να φροντίσουν ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα όπου οι διανομείς θα κινδυνεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα , να φροντίσουν ώστε να σταματήσουν οι διανομές τόσο από τις εταιρείες όσο και από τα καταστήματα.

Σαν συνδικάτο εφιστούμε την προσοχή στους διανομείς και σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίνουν ότι η εργασία τους ενέχει κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα να σταματήσουν τις διανομές για όσο χρειαστεί.

Ενημερώνουμε ότι βάση και του νόμου για τις ώρες αυτές πληρωνόμαστε κανονικά. Αν κάποιος εργοδότης μας αναγκάσει να βγούμε σε ακραία καιρικά φαινόμενα επικοινωνούμε άμεσα με τα τηλέφωνα του συνδικάτου, ώστε να παρέμβει.

Aliri

Να μην ξαναδούμε εικόνες συναδέλφων να παρασύρονται από τα νερά! Συνάδελφοι δεν είμαστε αναλώσιμοι δεν θα παίζουμε τη ζωή μας κορόνα γράμματα για τα κέρδη τους.

Παρόλες τις προειδοποιήσεις οι μεγάλες εταιρείες διανομών efood και wolt αντί να κλείσουν τις διανομές βγάζουν τη ζωή των διανομέων σε πλειστηριασμό δίνοντας η μια 0.30 λεπτά και η άλλη 1€ μπόνους για τις ώρες που προβλέπετε καταιγίδα!!!

Loading