Αβεβαιότητα για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων: Χωρίς απάντηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI)

Αβεβαιότητα για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων: Χωρίς απάντηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει δώσει ακόμη σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλη Γάκη.

Όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Ιανουάριο έως σήμερα έχουν σταλεί συνολικά τρεις επιστολές προς το υπουργείο, χωρίς να έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση. Σε αυτές, ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, ζητά την επαναλειτουργία της γραμμής, η οποία το 2024 είχε ξεκινήσει δρομολόγια στις 5 Ιουλίου.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει θετική εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Γάκης, τονίζοντας την ανάγκη για μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

«Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάμε κάθε χρόνο από το μηδέν, προσπαθώντας να πείσουμε εκ νέου κάθε πολιτική ηγεσία για την αναγκαιότητα της σύνδεσης. Είναι ένα πάγιο αίτημα του τουριστικού κόσμου της πόλης και το διεκδικούμε με συνέπεια», υπογράμμισε.

Νέα αεροπορική σύνδεση με Σμύρνη – Διατήρηση της γραμμής προς Βαρσοβία

Στο μεταξύ, ο κ. Γάκης ανακοίνωσε ότι από τις 21 Ιουνίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, ενώ επιβεβαίωσε πως θα υπάρχει και η απευθείας σύνδεση με τη Βαρσοβία μέσω της «Lot Polish Airlines», η οποία θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.

Loading

Play