Ταξιδιωτικοί πράκτορες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία γνώρισαν από κοντά τη Χαλκιδική, στο πλαίσιο δύο ταξιδιών εξοικείωσης που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ). Η δράση εντάσσεται στην προσπάθεια για περισσότερους επισκέπτες από αγορές που θεωρούνται κρίσιμες για την περιοχή.
Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η σημαντικότερη αγορά αεροπορικών αφίξεων για τη Χαλκιδική, με περίπου 120.000 αφίξεις ανά τουριστική σεζόν και περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο ΤΟΧ συμμετείχε στο ευρύτερο πρόγραμμα εξοικείωσης του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και της British Airways στη Βόρεια Ελλάδα, με ολοήμερη περιήγηση Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων στην περιοχή.
Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ήρθαν σε επαφή με την τοπική παραγωγή και τη γαστρονομία, ενώ επισκέφθηκαν επίσης το Σπήλαιο Πετραλώνων και την Άφυτο.
Από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου ακολούθησε η φιλοξενία Ιταλών ταξιδιωτικών πρακτόρων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε γνωριμία με τις τουριστικές υποδομές και τις εμπειρίες της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, καθώς και επισκέψεις στην Αρχαία Όλυνθο, την Άφυτο και την Παλαιά Νικήτη.
![]()
