Ο τελικός στόχος της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι κοινός, να δουλεύουν για το καλό των πολιτών, επισήμανε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Γαλαμάτης δήλωσε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα πρέπει να επιτελέσει τη βασική της αποστολή, αποτελώντας τον βασικό σύνδεσμο συνεργασίας ανάμεσα στο κεντρικό κράτος και την αυτοδιοίκηση. Έκανε λόγο για την ανάγκη να λειτουργήσει η συνεργασία με ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, καλωσόρισε τον κ. Γαλαμάτη ως παλιό γνώριμο και αναγνώρισε την ανάγκη συνεργασίας μαζί του. Διατυπώνοντας τη στήριξή του στο έργο του Γραμματέα, επεσήμανε την σημασία του ελέγχου της αυτοδιοίκησης και τη δέσμευση για αντικειμενικές αξιολογήσεις.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στο ρόλο του κράτους και στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζοντας το ως «αναχρονιστικό» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δίκαιη αντιμετώπιση των αιρετών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διατήρηση της νομιμότητας χωρίς υποκειμενικές παρεμβάσεις που επηρεάζουν την αυτοδιοίκηση.
Το αίτημα για δίκαιη αντιμετώπιση των αιρετών τέθηκε από τους πρόεδρους της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ, καθώς και από άλλους δήμαρχους, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν αρνούνται τον έλεγχο της νομιμότητας, αλλά αντιτίθενται στον έλεγχο της σκοπιμότητας.
*επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ