Εγκαίνια κέντρου υποστήριξης γυναικών με τη σύμπραξη του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Με την ευχή σύντομα να μην χρειάζεται δομή για κακοποιημένες γυναίκες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, εγκαινίασε το μεσημέρι το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών «Υπατία», που στεγάζεται στην οδό Πέτρου Συνδίκα 24 και αποτελεί σύμπραξη με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Η νέα δομή θα παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εκπαίδευση, καθώς επίσης νομική και εργασιακή συμβουλευτική.

propoli

«Θα ήθελα και θα ευχόμουν τέτοιες δομές να μην έχουν θέση πολιτισμό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα εγκαίνια γίνονται προτού συμπληρωθούν 6 μήνες από τη νέα δημοτική αρχή και προανήγγειλε τη δημιουργία, μέσα σε λίγους μήνες, άλλων δύο συμβουλευτικών δομών που θα περιλαμβάνουν όλο το εύρος των κακοποιητικών συμπεριφορών.

«Μέσα σε λίγους μήνες δημιουργήσαμε αυτόν τον φορέα που έχει πολλά να κάνει στην αυτονόητη ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας. Θέλουμε να την ενδυναμώσουμε μέσα από ισχυρές κοινωνικές πρωτοβουλίες και προηγείται η αντιμετώπιση των αρνητικών, χυδαίων και απαράδεκτων δεδομένων, όπως οι γυναικοκτονίες που παίρνουν τα τελευταία χρόνια μια τραγική έκταση», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Νίκος Μπαλτάς, ανέφερε ότι πρόκειται για μια δομή σύμπραξης για την ενδοοικογενειακή βία, με πλήρες πλαίσιο υποστήριξης. «Ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα στηρίζεται σε δυο βασικές αρχές: στη συνεργασία και στην πρόληψη και σε αυτούς τους πυλώνες έχει χτιστεί η Υπατία», κατέληξε.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Κέντρου Υποστήριξης είναι 2311504194  και 11-7 οι ώρες λειτουργίας.

*Επισυνάπτεται φωτογραφία από τα εγκαίνια της δομής που παραχώρησε το γραφείο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading