Γευστικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Γευστικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Αρώματα και γεύσεις «παντρεμένα» με τη γνήσια λεσβιακή φιλοξενία συνυπάρχουν με απολιθώματα μάρτυρες της ιστορίας του πλανήτη εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Οι φετινές δράσεις γευσιγνωσίας αναδεικνύουν τον πλούτο της τοπικής παραγωγής και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Ήδη, οι επισκέπτες του Μουσείου γεύθηκαν παραδοσιακές λεσβιακές δημιουργίες, με πρωταγωνιστή τον θρεπτικό, χειροποίητο τραχανά και τις περίφημες «χάχλες» του Μεσοτόπου. Τα προϊόντα παρουσίασε ο Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου, από τους πιο δραστήριους και ιστορικούς του τόπου, αναδεικνύοντας τη δύναμη της τοπικής συνεργασίας, της παράδοσης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η γεύση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άντισσας αναδείχθηκε μέσα από συνδυασμούς με τη φέτα του τυροκομείου Θυμέλη, τα ξηρά σύκα και την παραδοσιακή πράσινη φάβα.

Μια σειρά γευσιγνωσιών πραγματοποίησε το Μουσείο στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025, με στόχο την αναβάθμιση της γαστρονομίας της Λέσβου – Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Λεσβιακής γης.

Loading

Play