Η ανοιξιάτικη γιορτή «Σαν να μπαίνει η άνοιξη» στο Κάτω Καρυόφυτο Ξάνθης, φέτος, προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες, συνδυάζοντας τη φύση με την παράδοση. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι και οικογένειες, συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν τη γιορτή και να επανασυνδεθούν με τις ρίζες τους.
Το μικρό χωριό, με μόλις δεκαπέντε μόνιμους κατοίκους, γέμισε ζωή καθώς οι επισκέπτες εξερεύνησαν τα καταπράσινα μονοπάτια και συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία και πικ νικ. Η ανάγκη επιστροφής στην απλότητα και στην ουσιαστική επαφή φάνηκε καθαρά μέσα από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών και τις παρέες που γέμισαν τα σοκάκια.
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυοφυτιανών, είχε ως στόχο την ανάδειξη της ορεινής Ξάνθης και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Παύλος Γαβριηλίδης, εξέφρασε την συγκίνηση του για την ανταπόκριση του κόσμου, τονίζοντας ότι η γιορτή αυτή είναι μια προσπάθεια να φέρουμε ξανά ζωή στο χωριό μας.
Η συμμετοχή φορέων και χορηγών ενίσχυσε την επιτυχία της εκδήλωσης, που υπενθύμισε σε όλους τη σημασία της κοινότητας και της ανθρώπινης επαφής. Το Κάτω Καρυόφυτο απέδειξε ότι ακόμη και οι μικρές κοινότητες μπορούν να αποτελέσουν σημεία πολιτισμού και χαράς.
![]()

