«Μαλαματίνα»: Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα ενάντια στις απολύσεις και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «Μαλαματίνα».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» καλούν σε συγκέντρωση μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 8 το πρωί, όπου είναι προγραμματισμένο να εκδικαστούν οι προσφυγές του σωματείου ενάντια στον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία και στις απολύσεις συνδικαλιστών.

propoli

Διαβάστε αναλυτικά το κάλεσμα των εργαζομένων της «Μαλαματίνα»:

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα δίνουν έναν δίκαιο, παλικαρίσιο αγώνα για να ακυρώσουν τις απολύσεις της εργοδοσίας ακόμα και εκλεγμένων συνδικαλιστών, τις συνδικαλιστικές διώξεις, για να εξασφαλίσουν την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα.

Από τη μια μεριά είναι η επιχείρηση, η οποία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που τις έδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για να βγάλει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να επιτεθεί και να τελειώσει με το σωματείο των εργαζόμενων, για να επιβάλει όρους γαλέρας στο εργοστάσιο. Έχει στο πλάι της όλο το κράτος, τα ΜΑΤ που φυλάνε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σαν ιδιωτικό security, τα δικαστήρια που εξασφαλίζουν αναβολές και καθυστερήσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης. Με αυτό τον τρόπο στήθηκε και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός για να χτυπηθεί ο αγώνας των απεργών.

Από την άλλη είναι οι απεργοί της Μαλαματίνα που δίνουν έναν πολύμηνο, δύσκολο αγώνα. Στο πλάι τους στεκόμαστε εκατοντάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί λαϊκοί φορείς, όλος ο λαός της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης, να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας που προκηρύχθηκε στο νομό Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 12 Ιουνη, από τις 7πμ μέχρι τις 11πμ σαν ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζόμενων στη Μαλαματίνα. Όλοι στην συγκέντρωση των σωματείων, τη Δευτέρα 12 Ιούνη, στις 8πμ, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η εκδίκαση ενάντια στις απολύσεις και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

ΣΕΤΗΠ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ε΄ΕΛΜΕ

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Αναβολή για τις 13 Ιουνίου πήρε η εκδίκαση του 81χρονου από τα Ν. Φλογητά που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του

Loading