Σαμοθράκη: Καταστροφές στην αγροτική οδοποιία από τις έντονες βροχοπτώσεις, κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σαμοθράκη: Καταστροφές στην αγροτική οδοποιία από τις έντονες βροχοπτώσεις, κλειστά σήμερα τα σχολεία

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στη Σαμοθράκη, καθώς με απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) λόγω της έλευσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Μετά τη χθεσινή ενημέρωση από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ότι είμαστε σε κόκκινο κωδικό, συγκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας έκτακτο ΤΕΣΟΠ και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έκτακτο ΠΕΣΟΠ με πρόσκληση του περιφερειάρχη. Στο ΠΕΣΟΠ εξετάστηκε η ασφαλής λειτουργία σήμερα των σχολικών μονάδων τόσο στη Σαμοθράκη όσο και στη Θάσο και αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμείνουν κλειστά.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, για την αποκατάσταση της οποίας χρειάζεται άμεση επέμβαση, καθώς είναι η περίοδος συγκομιδής της ελιάς.

Παράλληλα, οι διαβρώσεις που προκλήθηκαν σε κάποια ρέματα απειλούν και παρακείμενους δρόμους, ενώ τα προβλήματα στη δημόσια υποδομή είναι αυτά που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε φορά οι τοπικές αρχές όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Θέματα έχουν προκύψει και στις υδρευτικές μας εγκαταστάσεις στα σημεία όπου υπάρχουν ημιορεινές υδρομαστεύσεις και δίκτυα, δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

φωτό: Δήμος Σαμοθράκης

Loading

Play