Θυμάται τον Στέφανο Πιτικάκη η Αλεξανδρούπολη: ονοματοδοσία στην πλατεία Καβησού και αποκαλυπτήρια μνημείου

Θυμάται τον Στέφανο Πιτικάκη η Αλεξανδρούπολη: ονοματοδοσία στην πλατεία Καβησού και αποκαλυπτήρια μνημείου

Η Πλατεία Καβησού θα φέρει από την Κυριακή το όνομα του ΕΠΥ ΛΟΧΙΑ (ΜΧ) Στέφανου Πιτικάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση καθήκοντος. Με την ονοματοδοσία και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του, στις 23 Αυγούστου και ώρα 10.30, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θέλει να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του και να αφήσει στις επόμενες γενιές ένα σημείο αναφοράς και τιμής.

Ο Στέφανος Πιτικάκης σκοτώθηκε κατά την εκτέλεση καθήκοντος, στη διάρκεια επιχείρησης άρσης ναρκοπεδίου στην περιοχή Ελίκης της Γεμιστής Έβρου. Ήταν Δευτέρα 15 Ιουνίου 1998, όταν η 212 Ομάδα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ), επιχειρώντας την εκκαθάριση ναρκοθετημένης περιοχής, προχώρησε στην εξουδετέρωση μεγάλου αριθμού ναρκών κατά προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών σημειώθηκε έκρηξη, με τραγικό απολογισμό τον θανάσιμο τραυματισμό του ΕΠΥ λοχία (ΜΧ) Στέφανου Πιτικάκη και του στρατιώτη (ΜΧ) Χρήστου Παλιβίδα. Η πράξη θυσίας των δύο ναρκαλιευτών παραμένει διαχρονικό σύμβολο αφοσίωσης στο καθήκον και υπενθυμίζει το υψηλό τίμημα της ειρήνης και της ασφάλειας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για την απόφαση ονοματοδοσίας.

Loading

Play