Πίσω από κάθε εταιρεία κρύβεται μια ιστορία, κυρίως άνθρωποι που με όραμα και δουλειά προσπαθούν να χτίσουν το αύριο της επιχείρησής τους. Η ιστορία της «Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company», που μετρά έναν αιώνα ζωής, καταγράφει τη διαδρομή μιας οικογένειας προσφύγων που πίστεψε στο επιχειρείν, στους ανθρώπους της και σε μια φιλοσοφία που θέλει την ποιότητα, τον σεβασμό και την ευθύνη να είναι πάνω απ’ όλα.
Το νήμα της ιστορίας της συγκεκριμένης εταιρείας άρχισε να ξετυλίγεται το 1925 στην Ξάνθη, όταν ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος ήρθε πρόσφυγας από τη Μαύρη Θάλασσα και κατάφερε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε μια νέα πατρίδα κι ένα δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον. Με εφόδιο την εμπειρία του, ανοίγει το πρώτο κρεοπωλείο στην καρδιά της πόλης, το οποίο μεταφέρθηκε το 1939 στην πρώτη κλειστή δημοτική αγορά της Ξάνθης.
Εκατό χρόνια μετά, ο επιχειρηματικός δρόμος πέρασε από παππού σε πατέρα και σήμερα ενώνεται στα πρόσωπα της τρίτης γενιάς. Έξι πρώτα ξαδέλφια συνεχίζουν το έργο του ιδρυτή, με νέα προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες, διατηρώντας την ταυτότητα της επιχείρησης παρά τις δυσκολίες.
Η εταιρεία αποτελεί πλέον υπόδειγμα καθετοποιημένης παραγωγής, με ένα ενιαίο σύστημα που ελέγχει και εγγυάται την ποιότητα από την αρχή έως το τέλος, παρέχοντας υπηρεσίες και προϊόντα στους τομείς της εκτροφής ζώων και επεξεργασίας κρέατος. Όλα αυτά στεγάζονται σε ένα σύγχρονο πάρκο παραγωγής πενήντα πέντε στρεμμάτων στον Λαμπρινό Ξάνθης, έναν χώρο ανοικτό στην κοινωνία.
Η προσήλωση της εταιρείας στο ελληνικό κρέας παραμένει σταθερή, με το κρέας να προέρχεται από ζώα που εκτρέφονται στις συνεργαζόμενες φάρμες. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε την ανάγκη για ορθολογικότερη παραγωγή, αναφερόμενος στην πικρία για την πρόσφατη απώλεια φαρμών από ασθένειες και επιχειρηματικές επιλογές.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέδειξε τη σημασία του δικτύου σταθερών πελατών που η εταιρεία διατηρεί εδώ και είκοσι χρόνια, διασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας του κρέατος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ![]()
						
  