Μαρμελάδα βερίκοκο με άρωμα λεβάντας: Μια γευστική ανάμνηση του καλοκαιριού

Μαρμελάδα βερίκοκο με άρωμα λεβάντας: Μια γευστική ανάμνηση του καλοκαιριού

Ανακαλύψτε τη συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο με λεβάντα, ιδανική για το καλοκαιρινό πρωινό σας. Όλοι μας έχουμε στο νου μας αναμνήσεις από καλοκαιρινά πρωινά στο εξοχικό, όπου απολαμβάναμε ζεστό ψωμί με μαρμελάδα, πριν ξεχυθούμε στις παραλίες. Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο με άρωμα λεβάντας είναι ιδανική για να σας μεταφέρει σε εκείνες τις όμορφες στιγμές. Η μαρμελάδα αυτή είναι υγιεινή, εύκολη και αρωματική, ιδανική για τα πρωινά σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: 2 κιλά βερίκοκα, 1 κιλό ζάχαρη, χυμό από 1 λεμόνι και 4 κορυφές από άνθη λεβάντας (μόνο τα σποράκια).

Το μυστικό για την επιτυχία της μαρμελάδας είναι ο σωστός τρόπος αποστείρωσης: Πλύνετε τα βάζα και τα καπάκια τους με ζεστό νερό και σαπούνι, αφήστε τα να στραγγίσουν, και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά.

Η διαδικασία είναι απλή: πλύνετε τα βερίκοκα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Τοποθετήστε τα σε μια φαρδιά κατσαρόλα, καλύψτε τα με τη ζάχαρη και ανάψτε τη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε την ένταση και σιγοβράστε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να δέσει το μείγμα. Στο τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη λεβάντα και αφήστε το να πάρει μια τελευταία βράση.

Αποσύρετε τη μαρμελάδα από τη φωτιά και, ενώ είναι καυτή, γεμίστε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Κλείστε τα βάζα με τα καπάκια τους και γυρίστε τα ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας για να κρυώσουν. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Αυτή η μαρμελάδα θα προσθέσει γεύση και άρωμα στα πρωινά σας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play