Ανατροπή στις διαπραγματεύσεις στη Γάζα: Η Χαμάς αντιδρά στις δηλώσεις Τραμπ, επισημαίνοντας τις πολιτικές προκλήσεις. Η Χαμάς αντέτεινε σήμερα ότι οι δηλώσεις του προεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι σοκαριστικές και λανθασμένες. Ο Τραμπ, σε δηλώσεις του, κατηγόρησε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ότι δεν επιδιώκει μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα, προσθέτοντας ότι επιθυμεί την καταστροφή. Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, παραδέχθηκε ότι οι πρόσφατες έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ στη Ντόχα, που διεξάγονταν επί δύο εβδομάδες με τη μεσολάβηση του Κατάρ και των ΗΠΑ, κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Ο Γουίτκοφ αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις της Χαμάς. Οι δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τον Τάχερ αλ Νούνου, κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς, σόκαραν τη διεθνή κοινότητα, καθώς προήλθαν μετά από πρόοδους σε διάφορα διαπραγματευτικά ζητήματα. Έως τώρα δεν είχαμε ενημερωθεί για κανένα πρόβλημα, δήλωσε ο αλ Νούνου, επισημαίνοντας την απογοήτευσή του από τις εξελίξεις.
Ο Ιζάτ αλ Ρίσεκ, επίσης αξιωματούχος της Χαμάς, τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που υπονομεύει κάθε προσπάθεια για συμφωνία. Η Χαμάς επιδεικνύει ευελιξία και ζητά διευκρινίσεις σχετικά με το αμερικανικό σχέδιο. Τέλος, η Χαμάς κάλεσε την Ουάσιγκτον να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για να δεσμευτεί στην επίτευξη μιας συμφωνίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr