Ο Ζελένσκι διαμηνύει: Δεν θα συμφωνήσουμε σε κακές προτάσεις

Ο Ζελένσκι διαμηνύει: Δεν θα συμφωνήσουμε σε κακές προτάσεις

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για τις προοπτικές ειρηνικών συμφωνιών στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διατυπώνοντας ένα σαφές μήνυμα: εάν ο Τραμπ επιθυμεί να καθιερωθεί ως ειρηνοποιός και να ενισχύσει τις πιθανότητές του ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, πρέπει να δράσει άμεσα για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για την υστεροφημία του, είναι το νούμερο 1. Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι, παρά την επιθυμία για μείωση των θυμάτων, είναι σημαντικό να μην αποδεχθούν κακή συμφωνία. Αντί να υποκύψουν σε πιέσεις, προτιμούν να περιμένουν για μια πιο δίκαιη λύση.

Σε συνέχεια των ανησυχιών σχετικά με τις στρατηγικές απώλειες στον πόλεμο, η Ουκρανία δεν χάνει, στο πεδίο της μάχης. Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο που ελέγχει η Ρωσία, οι απώλειες των στρατιωτών της είναι τεράστιες, φθάνοντας τις 35.000 μηνιαίως. Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία, με την πληθυσμιακή και οικονομική της υπεροχή, μπορεί να αντέξει αυτές τις απώλειες με μεγαλύτερη ευκολία από την Ουκρανία.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο Ζελένσκι επαναλαμβάνει την επιθυμία του να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά μόνο με όρους που δεν θα υποβαθμίζουν τη χώρα του. Οι εξελίξεις αυτές επισημαίνουν την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ουκρανία στη σύγκρουση, με τον Ζελένσκι να είναι διατεθειμένος να συναντήσει τον Πούτιν χωρίς προϋποθέσεις, αρκεί να διασφαλιστούν εγγυήσεις ασφαλείας για τη χώρα του.

Loading

Play