Πέντε στρατηγικές για την ενσωμάτωσή τους φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας

Πέντε στρατηγικές για την ενσωμάτωσή τους φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας

Ανακαλύψτε πέντε πρακτικές συμβουλές για να προσθέσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν κατακτήσει τη θέση τους ως απαραίτητα στοιχεία της καθημερινής μας διατροφής, παρέχοντας σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι κρίσιμα για την καλή λειτουργία του οργανισμού, συχνά τα παραμελούμε. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία, καθώς αποτελούν σημαντική πηγή φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι πολλά από αυτά τα θρεπτικά στοιχεία συμβάλλουν στην πρόληψη ή στη μείωση του κινδύνου για ασθένειες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας; Ακολουθούν μερικές απλές και πρακτικές προτάσεις:

1. Προσθέστε φρούτα και λαχανικά στα αγαπημένα σας πιάτα

Αναζητήστε τρόπους να ενσωματώσετε φρούτα και λαχανικά στα γεύματά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε φρούτα στα δημητριακά ή το γιαούρτι σας, να γεμίσετε την ομελέτα σας με λαχανικά ή να φτιάξετε σάντουιτς με επιπλέον λαχανικά.

2. Αφήστε εκτός τα ανθυγιεινά τρόφιμα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αφαίρεση λιγότερο υγιεινών επιλογών από τη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Εξαλείψτε τα ανθυγιεινά τρόφιμα ώστε να υπάρχει χώρος για τα φρούτα και τα λαχανικά στην κουζίνα σας.

3. Βρείτε τις αγαπημένες σας συνταγές

Δημιουργήστε έναν κατάλογο συνταγών πλούσιων σε λαχανικά. Αυτό θα σας διευκολύνει στο προγραμματισμό των γευμάτων και στα ψώνια σας.

4. Δοκιμάστε κάτι νέο

Κατά την επόμενη επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ, επιλέξτε ένα νέο φρούτο ή λαχανικό για να το δοκιμάσετε. Αυτό θα προσθέσει ποικιλία στη διατροφή σας και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους διατροφικούς σας στόχους.

5. Γίνετε vegetarian για μια ημέρα

Δοκιμάστε να παραλείψετε το κρέας μία φορά την εβδομάδα και να μαγειρέψετε μια νέα vegetarian συνταγή. Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι φυτικές δίαιτες σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

*Πηγή: Vita*

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play