Συνταγή: Αγκινάρες α λα πολίτα με υγιεινό και γευστικό προσανατολισμό

Συνταγή: Αγκινάρες α λα πολίτα με υγιεινό και γευστικό προσανατολισμό

Ανακαλύψτε μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για αγκινάρες α λα πολίτα, που απογειώνει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Ως παιδιά, όλοι είχαμε πιάτα που αγαπούσαμε και άλλα που προτιμούσαμε να αποφεύγουμε. Δυστυχώς, οι αγκινάρες ανήκαν στη δεύτερη κατηγορία για τους περισσότερους. Δεν υπήρχε παιδί που να του έλεγες ότι για μεσημεριανό έχει αγκινάρες και να του έτρεχαν τα σάλια. Μόνο με την πάροδο των χρόνων καταφέραμε να εκτιμήσουμε τη γεύση τους. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια κλασική συνταγή, η οποία αναδεικνύει την αξία αυτού του συστατικού.

Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο Σκαρμούτσος συνεργάζεται με τη Φαίη Σκορδά για να παρουσιάσουν την υγιεινή και νόστιμη συνταγή των αγκινάρων α λα πολίτα. Αυτή η συνταγή δεν είναι δύσκολη, αλλά απαιτεί λίγη υπομονή, ιδιαίτερα κατά τον καθαρισμό της αγκινάρας.

Υλικά:

– 12 αγκινάρες

– 5 φρέσκα κρεμμυδάκια

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 πράσα

– 2 πατάτες

– 2 καρότα

– 200 γρ. αρακά

– 1/2 ματσάκι άνηθο

– 1/2 ματσάκι μάραθο

– Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

– 1 κ.σ. κορν φλάουρ

– 200 ml ζεστό νερό

Το μυστικό:

Η επιτυχία της συνταγής κρύβεται στο καλό καθάρισμα των αγκινάρων, καθώς αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας.

Διαδικασία:

Αρχικά, καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κάτι που απαιτεί προσοχή και επιμονή. Έπειτα, σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το λευκό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον αρακά, τα πράσα και τα καρότα, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες, τον άνηθο και τον μάραθο. Τέλος, ρίχνουμε το ζεστό νερό, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play