Συνταγή: Γαρίδες σαγανάκι με φέτα – μια καλοκαιρινή γεύση

Συνταγή: Γαρίδες σαγανάκι με φέτα – μια καλοκαιρινή γεύση

Ανακαλύψτε την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με φέτα και απολαύστε την παραλία από το σπίτι σας. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, οι σκέψεις μας αρχίζουν να ταξιδεύουν σε παραδεισένια νησιά και γαλάζιες ακτές. Σε αυτό το κλίμα, η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου αποτελεί την ιδανική επιλογή, αποτυπώνοντας την ουσία του καλοκαιριού. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο γνωστός σεφ μαγείρεψε γαρίδες σαγανάκι με φέτα, ένα πιάτο που θυμίζει παραλία και χαλαρές στιγμές. Αποτελεί τη σφραγίδα των καλοκαιρινών βραδιών συνοδευμένο με ούζο, φέρνοντας στον νου αλμυρές γεύσεις και ευχάριστες αναμνήσεις.

Τα υλικά:

– 500 γρ γαρίδες

– 1/2 ματσάκι μάραθος

– 10 φύλλα βασιλικού

– 2 πιπεριές Φλωρίνης

– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 3 φρέσκα κρεμμύδια

– 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες

– 1 κσ πελτέ ντομάτας

– 1 κγ ζάχαρη

– 1 κγ καπνιστή πάπρικα

– 1 κγ μπούκοβο πικάντικο

– 150 γρ φέτα

– 80 ml ούζο

– αλάτι

– πιπέρι

Το μυστικό: Για να διατηρηθούν οι γαρίδες τρυφερές, τις προσθέτουμε στο τηγάνι στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος.

Η διαδικασία:

1. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, λίγο μπούκοβο και γλυκιά πάπρικα.

2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο, ανακατεύοντας για να δημιουργήσουμε τη σάλτσα.

3. Προσθέτουμε λίγο μάραθο, βασιλικό και πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο.

4. Ρίχνουμε λίγο νερό και επιπλέον πελτέ, ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα.

5. Αφήνουμε το πιάτο να μαγειρευτεί για δύο λεπτά και είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play