Συνταγή: Καλαμαράκια αχνιστά με ζοχούς

Συνταγή: Καλαμαράκια αχνιστά με ζοχούς

Ανακαλύψτε τη γεύση των καλαμαριών αχνιστών με ζοχούς σε αυτή τη μοναδική συνταγή. Ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές. Τα καλαμαράκια αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που μας έρχονται στο νου, όταν σκεφτόμαστε ένα μεσημέρι καλοκαιριού σε μια νησιωτική ταβέρνα. Αποτελούν εξαιρετικό μεζέ, ιδανικό μετά την αλμύρα της θάλασσας, συνοδευόμενο από ένα ποτήρι ούζο. Ωστόσο, αν αισθάνεστε ότι έχετε κουραστεί από τις ίδιες γεύσεις, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή που ακολουθεί.

Τα καλαμαράκια αχνιστά με ζοχούς είναι μια λίγο πιο απαιτητική συνταγή που απαιτεί περίπου 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί, όμως οι γεύσεις αναδεικνύονται χάρη στο λεμόνι και τον φρέσκο άνηθο.

Τα υλικά:

– 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια, σε ροδέλες

– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (προαιρετικά)

– 1 μεγάλο πράσο, το λευκό μέρος, σε ροδέλες

– 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

– 200 γρ. σελινόριζα, σε μικρούς κύβους

– 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

– 400 γρ. ζοχοί, κομμένοι στα 4

– 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

– Χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

– 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

Η διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα καλαμαράκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Όταν ροδίσουν ελαφρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σελινόριζα. Αφού σοταριστούν όλα ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει τα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους ζοχούς και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά. Τέλος, αν χρειαστεί, διορθώνουμε το αλάτι και πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά, μέχρι το φαγητό να παραμείνει με το λαδάκι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και σερβίρουμε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play