Συνταγή λουκάνικα σπετζοφάι: Ένας μεζές για παρέα και κρασί

Συνταγή λουκάνικα σπετζοφάι: Ένας μεζές για παρέα και κρασί

Ανακαλύψτε τη γευστική συνταγή για λουκάνικα σπετζοφάι, ιδανική για χειμερινές μαζώξεις με φίλους. Με την προοπτική ενός ήρεμου Σαββατοκύριακου, ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια παραδοσιακή συνταγή ιδανική για παρέες, το λουκάνικα σπετζοφάι. Αυτό το μεσημεριανό πιάτο είναι ο τέλειος συνοδευτικός μεζές για κρασί, ιδανικό για χειμωνιάτικες μαζώξεις. Η γεύση του συνδυάζει την παράδοση με την ευκολία, καθώς πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή που απαιτεί απλά υλικά και λίγο χρόνο στην κουζίνα.

Ο chef, σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, μας καθοδήγησε στην παρασκευή αυτού του πιάτου που χαρακτηρίζεται από την ένταση των γεύσεων του καλού λουκάνικου. Είναι ιδανικό να απολαμβάνεται σε καλές παρέες, με μια κούπα κρασί στο χέρι, μετά από μια κουραστική μέρα.

### Τα υλικά

– 300 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο

– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο

– 2 πιπεριές Φλωρίνης

– 2 κίτρινες πιπεριές

– 1 πιπεριά τσίλι

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

– 400 γρ. ντομάτες κονκασέ

– 100 ml λευκό κρασί

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

– 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

– Αλάτι

– Πιπέρι

### Η διαδικασία

Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα κομμάτια του μοσχαρίσιου λουκάνικου μαζί με τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη και την καπνιστή πάπρικα. Αφού τσιγαριστούν όλα, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε περίπου πέντε λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play