Συνταγή ψαροκεφτέδων που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας

Συνταγή ψαροκεφτέδων που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας

Ανακαλύψτε την εύκολη συνταγή για ψαροκεφτέδες και φέρτε γεύσεις καλοκαιριού στο σπίτι σας. Ο Οκτώβριος μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, ωστόσο οι αναμνήσεις από το καλοκαίρι εξακολουθούν να μας συνοδεύουν. Για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν κάποιο νησί, η ιδέα να φέρουμε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας είναι πάντα δελεαστική. Σήμερα σας προτείνουμε ένα πιάτο που αποπνέει την γεύση και τη μυρωδιά του καλοκαιριού: τους ψαροκεφτέδες. Αυτή η συνταγή είναι σχετικά απλή, αλλά απαιτεί λίγη υπομονή καθώς χρειάζονται περίπου 2,5 ώρες για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα άξιο του κόπου.

Ακολουθεί ένα πιάτο που φωνάζει καλοκαίρι: ψαροκεφτέδες.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή πουρέ πατάτας, τη χρήση κατεψυγμένων ψαριών και φυσικά την προσθήκη φρέσκου μαϊντανού για επιπλέον γεύση.

### Τα υλικά

– 450 γρ. πατάτες, κομμένες σε κομμάτια

– 450 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα ψάρια, όπως μπακαλιάρος και σολωμός

– 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

– 1 αυγό χτυπημένο

– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

### Η διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C με αέρα.

Για τον πουρέ πατάτας: Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις σε ένα σουρωτήρι και αφήστε να στραγγίξουν για λίγα λεπτά. Επιστρέψτε τις στην κατσαρόλα και λιώστε τες με ένα εργαλείο για πουρέ μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.

Τοποθετήστε τα κατεψυγμένα ψάρια σε ένα ταψί και ψήστε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν αδιαφανή και να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Όταν κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε, αφαιρέστε το δέρμα και τυχόν κόκαλα και ψιλοκόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.

Ανακατέψτε τα ψάρια, τον πουρέ, τον μαϊντανό και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσέξτε να μην διαλυθούν πολύ τα ψάρια. Αλατοπιπερώστε. Σχηματίστε το μείγμα σε περίπου 10 κεφτεδάκια, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε, και αφήστε τα στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C με αέρα για να τα ψήσετε. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και απλώστε τα έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήστε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ζεσταθούν στο κέντρο. Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ και μια απλή σαλάτα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play