Ανακαλύψτε την απλή συνταγή για σπιτικό σουβλάκι με γευστική μαρινάδα γιαουρτιού. Ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι η επιτομή του ελληνικού junk food. Δύσκολα θα βρείτε κάποιον που να μην έχει επιθυμήσει ένα σουβλάκι, είτε παρακολουθεί μια ταινία με φίλους είτε απολαμβάνει μια χαλαρή βραδιά. Ωστόσο, ποιος είπε ότι αυτό το λαχταριστό πιάτο δεν μπορεί να παρασκευαστεί με σπιτική προσέγγιση; Η παρακάτω συνταγή το αποδεικνύει.
Πρόκειται για ένα σπιτικό και ζουμερό σουβλάκι, μαριναρισμένο με γιαούρτι. Το μυστικό για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι η ποιότητα του κρέατος και οι σωστές αναλογίες στη μαρινάδα, που εξασφαλίζουν την επιθυμητή γεύση.
Υλικά:
– 3 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
– Κλαδάκια δεντρολίβανου
Για τη μαρινάδα:
– 2 κρεμμύδια
– 2 ντομάτες
– 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 κ.σ. γιαούρτι
– 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
– Αλάτι
– Πιπέρι
Διαδικασία:
Ξεκινάμε χτυπώντας στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα μυρωδικά μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε τη μαρινάδα από πάνω. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο, σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ιδανικά 12 ώρες.
Καθαρίζουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου μέχρι τη μέση και περνάμε 2-3 κομμάτια κοτόπουλου σε κάθε κλαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα ή 210°C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά συνολικά. Στο μισό χρόνο (περίπου στα 12 λεπτά), γυρίζουμε τα κομμάτια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr