Δραματικές εξελίξεις στη Συρία με ισραηλινές επιθέσεις να κοστίζουν ζωές, προκαλώντας διεθνείς ανησυχίες. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις ήταν στρατιώτες του συριακού στρατού, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα που στόχευσαν τη νότια Συρία και τα περίχωρα της Δαμασκού την Τρίτη, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Άμυνας και κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε έντονα τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις κατά της επικράτειάς της. Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα από τα στρατιωτικά κτίρια της 44ης μεραρχίας του συριακού στρατού στην περιοχή Κέσουε, δυτικά της Δαμασκού, προκαλώντας τον θάνατο τριών μελών της μεραρχίας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σπιτιού στο χωριό Ταρνάζα, το οποίο βρίσκεται στο κατεχόμενο συριακό υψίπεδο του Γκολάν. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν σοβαρές διεθνείς ανησυχίες, δεδομένου ότι η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr