Διαρρήκτης καταγράφει τρεις κλοπές σε δύο ημέρες στη Γλυφάδα, με συνολικό κέρδος άνω των 130.000 ευρώ. Ένα άτομο που αναζητούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατάφερε να συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε. στον Ασπρόπυργο. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε όχημα που κινείτο στην περιοχή, οι αρχές βρήκαν στους δύο επιβαίνοντες, έναν 26χρονο και έναν 61χρονο, δύο πτυσσόμενους σουγιάδες, ένα μαχαίρι τύπου στυλό και μικροποσότητες ναρκωτικών. Αμέσως μετά την προσαγωγή τους, διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές χρηματοκιβωτίων από εταιρεία στη Γλυφάδα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η επιχείρηση στη Γλυφάδα αποτέλεσε στόχο του 26χρονου όχι μία, αλλά τρεις φορές, μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών. Το συνολικό χρηματικό κέρδος που απέσπασε ανήλθε σε άνω των 130.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο πρώτες κλοπές πραγματοποιήθηκαν στις 19 Απριλίου 2025, όταν ο 26χρονος παραβίασε ένα παράθυρο του κτιρίου και απέσπασε 1.000 και 2.000 ευρώ, αντίστοιχα. Μία ημέρα αργότερα, επανήλθε στην ίδια εταιρεία, καταφέρνοντας αυτή τη φορά να αποσπάσει από χρηματοκιβώτιο περίπου 130.000 ευρώ.
Μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε διαρρήξει υπουργείο
Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο 26χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως μέλος εγκληματικής ομάδας που, μαζί με δύο συνεργούς του, διέπραξε διαρρήξεις σε καταστήματα και εταιρίες στην Αττική κατά τα έτη 2023 και 2024. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμαρουσίου, με συνολικά 23 περιπτώσεις να έχουν εξιχνιαστεί.
Επιπλέον, ο 26χρονος είχε ταυτοποιηθεί και ως μέλος συμμορίας που διέπραξε κλοπές από διαμερίσματα και δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όπου αφαιρέθηκαν δεκάδες λάπτοπ και υπολογιστές.
Εντοπισμένα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ.
Κατά τις έρευνες σε οικίες στην Αττική, με τη συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης, εντοπίστηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Λακωνία, και κατασχέθηκαν:
• πιστόλι,
• 2 γεμιστήρες,
• σκοπευτικό όπλου,
• 18 φυσίγγια,
• συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ),
• σκελετός περιστρόφου,
• 5 κροτίδες,
• 2 ασύρματοι,
• σιδερογροθιά,
• σπαθί τύπου κατάνα,
• διαρρηκτικά εργαλεία,
• πλήθος κινητών τηλεφώνων και
• το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr