Δίσκος και όνειρα: Η πορεία ενός σερβιτόρου-ταξιδευτή

Δίσκος και όνειρα: Η πορεία ενός σερβιτόρου-ταξιδευτή

Δίσκος, διαβατήριο και ταξίδι, μπορεί να είναι η τριλογία της ζωής του Βασίλη Πέπονα. Ο 28χρονος σερβιτόρος έχει μοιράσει τη ζωή του στα δύο. Η ευτυχία γι’ αυτόν, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να εργάζεται ως σερβιτόρος στον τομέα της εστίασης και ταυτόχρονα να ταξιδεύει και να εξερευνά κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής που του επιτρέπει να έχει άμεση επαφή με τους ανθρώπους αλλά και να βιώνει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

   Αυτό που αξίζει περισσότερο στο ταξίδι είναι η αίσθηση ότι ζεις πραγματικά

   «Αυτός ο τρόπος ζωής δεν ήταν κάτι που είχα σχεδιάσει από την αρχή», διευκρινίζει ο Βασίλης Πέπονας. «Ξεκίνησαν όλα από μια απλή ανάγκη, να γνωρίσω κάτι καινούργιο και να βγω από τη ρουτίνα μου. Δούλευα για χρόνια στον χώρο της εστίασης, σε διάφορα μαγαζιά, αλλά πάλι κάθε μέρα έμοιαζε ίδια. Μου άρεσε η δουλειά μου και η επαφή με τον κόσμο, αλλά ένιωθα ότι κάτι μου έλειπε, η περιπέτεια και οι διαφορετικές κουλτούρες. Έτσι, πήρα την απόφαση και ξεκίνησα να ταξιδεύω. Στην αρχή, άρχισα με ευρωπαϊκούς προορισμούς και τώρα σιγά σιγά εξερευνώ όλον τον κόσμο. Αυτός ο τρόπος ζωής είναι απαιτητικός, δεν έχεις σταθερότητα, αλλά έχεις την αίσθηση ότι ζεις πραγματικά.

   Έχει επισκεφθεί πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο

   Όπως αναφέρει, αν και έχει επισκεφθεί πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, δεν του αρέσει να μετράει τις χώρες, αλλά να ζει ολόψυχα την εμπειρία του ταξιδευτή. «Για μένα, το ταξίδι δεν είναι αριθμοί, αλλά εμπειρίες. Κάθε στιγμή που ταξιδεύω είναι μοναδική και γεμάτη αναμνήσεις.»

   Ο συνδυασμός της ανεξαρτησίας των προσωπικών χόμπι και του ταξιδιού είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα

   «Στην Ελλάδα του 2025, πιστεύω ότι για έναν νέο άνθρωπο είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει τους στόχους του», αναφέρει. «Η σύγχρονη πραγματικότητα απαιτεί από εμάς, τους νέους, να κάνουμε συνεχείς υποχωρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια ελάχιστη ποιότητα ζωής. Το να μπορείς να συνδυάσεις την ανεξαρτησία και το ταξίδι φαίνεται δύσκολο. Για να έχεις κάποια ελευθερία στις επιλογές σου, πρέπει είτε να δουλεύεις ατελείωτες ώρες, είτε να αποδέχεσαι πολλές δυσκολίες και περιορισμούς.»

   «Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορίες και εικόνες από ανθρώπους που φαίνεται να έχουν τα πάντα και η πίεση από τα social media, εντείνει αυτήν την αίσθηση του αδύνατου. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους και να βρούμε τρόπους να ισορροπήσουμε την επαγγελματική και προσωπική μας ζωή, ώστε να ζήσουμε μια πληρέστερη και πιο ικανοποιητική ζωή», σημειώνει.

   Αυτό που καθιστά κάθε ταξίδι μοναδικό είναι οι άνθρωποι που συναντάς

   «Δεν θεωρώ πως μπορώ να κατατάξω τις χώρες στις οποίες έχω ταξιδέψει. Κάθε χώρα έχει τη δική της ομορφιά και πολιτιστικές παραδόσεις. Το πιο εντυπωσιακό για μένα είναι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, και οι αναμνήσεις που αφήνουν πίσω τους. Αυτές οι αντιφάσεις και οι διαφορετικές προοπτικές είναι που καθιστούν το ταξίδι τόσο συναρπαστικό και εκπαιδευτικό», καταλήγει.

Loading

Play