Επενδυτική εταιρία ζητά από δανειολήπτρια να… παραδώσει το σπίτι της – «Σας παρακαλούμε να αποχωρήσετε από την ιδιοκτησία μας»

Η ιδιοκτήτρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση είναι η κυρία Ευδοκία η οποία ανήκει στους χιλιάδες δανειολήπτες που δε μπόρεσαν να να πληρώσουν το δάνειό τους, με αποτέλεσμα να «περάσει» στα χέρια fund και να επισπευσθεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού της.

propoli

Σημειώνεται ότι η κ. Ευδοκία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας αφού πάσχει από κινητικά προβλήματα και πριν από λίγο καιρό οι εκπρόσωποι των funds και ο δικαστικός επιμελητής της ζήτησαν να φύγει παρά το γεγονός ότι είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Το σπίτι της βρίσκεται στην Αθήνα.

Πριν από δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου 2023 δικαστικός επιμελητής έκανε επίδοση του εξώδικου, το οποίο τής απέστειλε η επενδυτική εταιρεία και της ζητεί με θράσος μέσα σε διάστημα 5 ημερών να αποχωρήσει ενώ αναφέρει το εξής εξωφρενικό και εξοργιστικό: ότι η εταιρεία έκανε αυτό που δεν έκαναν ούτε η οικογένειά της, ούτε οι φίλοι της, ούτε ο Δήμος, ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες «αφήνοντάς σας τη χρήση του ακινήτου μας… μέχρι σήμερα».

Το εξώδικο, το οποίο φέρνει στο φως το enikos.gr, έχει συνταχθεί σε ένα διαφορετικό… ύφος από το σύνηθες ενός τυπικού δικαστικού εγγράφου. Γραμμένο σε πιο ήπιο τόνο, περισσότερο κάνει επίκληση στο… συναίσθημα της κυρίας Ευδοκίας. Η εταιρεία είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να δείξει ένα «ανθρώπινο πρόσωπο» μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι της και εκεί… συνάντησε την οργή των συγκεντρωθέντων που υποστηρίζουν την κυρία Ευδοκία.

«Είναι σαν να λένε σε βγάζουμε από το σπίτι σου αλλά με… γλυκό τρόπο» τονίζουν νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας το ύφος του εξώδικου και κάνουν λόγο για υποκρισία από μέρους της εταιρείας.

Σύμφωνα με την κυπριακή εταιρία, από τις 29 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό στην κυρία Ευδοκία ότι είναι υποχρεωμένη να τους «παραδώσει τη νομή και κατοχή του εκπλειστηριασθέντος ακινήτου».

Σε άλλο σημείο, υποστηρίζει ότι «η εταιρεία μας φερόμενη εντελώς καλόπιστα και ανθρώπινα, δεν προχώρησε άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον σας αναμένοντας εκ μέρους σας οικειοθελή αποχώρηση από το εκπλειστηριασθέν ακίνητο».

«Καίτοι η εταιρεία μας σας αντιμετώπισε ανθρώπινα προτού ακόμα να ενημερωθεί για το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε, μήνες μετά την εις αυτήν κατακύρωση του ακινήτου, ήρθε η τότε εκπρόσωπός μας ανθρώπινα και σας ενημέρωσε ότι θα πρέπει να αποχωρήσετε από την ιδιοκτησία μας, έστειλε αρμόδιο όργανο να σας ενημερώσει και πάλι ότι πρέπει να αποχωρήσετε, σας άφησε και πάλι πέντε μήνες, συνεργάτης μας σας έδωσε κι άλλο χρόνο για να αποχωρήσετε, μας παρουσιάσατε άτομα που δήθεν θα αγόραζαν το ακίνητο για λογαριασμό σας και τα οποία αφού μας ενέπαιζαν, εξαφανίστηκαν και πάλι δεν προχωρήσαμε σε εκτέλεση, αλλά σας στείλαμε εξώδικο καίτοι δεν υποχρεούμαστε προς τούτο, ουσιαστικά παρακαλώντας σας να αποχωρήσετε από την ιδιοκτησία μας(!)…».

Δείτε επίσης: Μύλοι Αλλατίνη: Πλειστηριασμός το 50% της συνολικής έκτασης του ακινήτου

Loading