Καταδίκη για τον θάνατο του 11χρονου από σφαίρα στο Μενίδι

Καταδίκη για τον θάνατο του 11χρονου από σφαίρα στο Μενίδι

Ο βασικός κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή Μάριου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα, οι δικαστές έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ αθώος κρίθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά ήταν ομόφωνη», δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της ενοχής.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών που ζητά η υπεράσπιση, γεγονός που θα επηρεάσει το ύψος των ποινών.

Πριν από αυτό, ο εισαγγελέας Αντώνης Κασάπης προανήγγειλε ότι δεν θα προτείνει την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού για τον κατηγορούμενο.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την ποινή.

Loading

Play