Καθολική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη στα πλοία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα εργατικά σωματεία, υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα για την υπογραφή της ΣΣΕ.
Στο λιμάνι του Πειραιά εργατικά σωματεία πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στα καράβια, ενημερώνοντας τα πληρώματα για τα αιτήματα τους και την κοροϊδία (όπως τονίζουν), των εφοπλιστών που προτείνουν ...μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς!
Όπως τόνισαν συγκεκριμένα «καταρρίπτεται ο μύθος που προσπαθούν να μας περάσουν ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτε, και το είδαμε αυτό από τα παιδιά στην EFOOD και στην COSCO, που με τον αγώνα τους κατάφεραν να κερδίσουν πολλά απ’ αυτά που διεκδικούσαν.»
Τα εργατικά σωματεία κάλεσαν τους εργαζομένους στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί που θα γίνει μπροστά από τα πλοία της «Blue Star», απέναντι από τον ΗΣΑΠ.
Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι στον Efood συνεχίζουν την απεργία και ίδρυσαν επιχειρησιακό σωματείο
- Απόφαση του Αρείου Πάγου: Νέα μέθοδος υπολογισμού τόκων για κόκκινα δάνεια
- Καλαμάτα: Απολογία του 41χρονου για τη στυγερή γυναικοκτονία της συζύγου του
- Φωτιά στη Φιλοθέη: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα στην κατάσβεση
- Συγκλονιστική απόφαση του Βιμ Βέντερς: Απόσυρση ταινίας του 1975 μετά τις αποκαλύψεις της Ναστάζια Κίνσκι
- Εντυπωσιακή συμμετοχή του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στο RAF
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

