Μυτιλήνη: Μανεστράκια με άρωμα παράδοσης για καλό σκοπό στα Δάφια

Μυτιλήνη: Μανεστράκια με άρωμα παράδοσης για καλό σκοπό στα Δάφια

Ένα εργαστήριο στη Λέσβο φέρνει στο ίδιο τραπέζι γενιές, εμπειρίες και παραδοσιακή γνώση, με επίκεντρο το μανεστράκι και τον καλό σκοπό. Η δράση για τα μανεστράκια θα γίνει αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στο χωριό Δάφια της κεντρικής Λέσβου.

Γυναίκες από τα Δάφια και τη γειτονική Καλλονή θα μοιραστούν τη γνώση τους, αναδεικνύοντας παραδοσιακές πρακτικές γύρω από την τροφή και την αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, όπως το γάλα και το αλεύρι. Θα μάθουν να φτιάχνουν μανεστράκι, το αγαπημένο χειροποίητο ζυμαρικό που για δεκαετίες συντηρούσε τις οικογένειες του νησιού. Τα μανεστράκια που θα παρασκευαστούν θα χρησιμοποιηθούν από τον Σύλλογο «Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής ΣΙΤΙΖΩ», ο οποίος ετοιμάζει και διανέμει φαγητό σε μοναχικούς και μη αυτοεξυπηρετούμενους συνανθρώπους, κυρίως ηλικιωμένους, αλλά και σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Το εργαστήριο γίνεται στο πλαίσιο του έργου SUBLIME, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι δράσεις του ΣΙΤΙΖΩ με τίτλο «Από τις Ρίζες στο Μέλλον».

Η δράση είναι επιχορηγούμενη από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και στοχεύει στη βιωσιμότητα του συλλόγου «ΣΙΤΙΖΩ», σε συνεργασία με το ΚΟΙΝΟ (ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΚΕ) και με τη συμβολή του Πολιτιστικού και Ενοριακού Συλλόγου Δαφίων.

Loading

Play