Προκειμένου να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ‘Αγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση».
Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:
«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου …. και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μπροστά από γνωστό καφέ-μπαρ για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης (pic & vids)
- ΕΕ: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Τραμπ συμφωνούν για κυρώσεις κατά της Ρωσίας και απεμπλοκή από το φυσικό αέριο
- Ένας ιδιαίτερος δεσμός: Ο γάμος του Ρόμπερτ Ρέντφορντ με τη Σίμπιλ Ζάγκαρς
- Η επιθυμία για πολιτική αλλαγή και οι προσδοκίες των Ελλήνων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
- Πολωνία: Διένεξη Προεδρίας και Κυβέρνησης για την επίθεση με ρωσικά drones
- Ρωσία: Τραγωδία στον τελεφερίκ με τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες