EUROKINISSI

Ποζρικίδης: Η ματαίωση της ΔΕΘ θα κοστίσει 50 εκ. ευρώ!

Στα 50 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες για την οικονομία της Θεσσαλονίκης από τη ματαίωση της 85ης ΔΕΘ, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης στο politic.gr.

Ρεπορτάζ: Αντωνία Γκουβεντάρη

propoli

O κ. Ποζρικίδης σημείωσε πως ο αντίκτυπος της ακύρωσης της φετινής ΔΕΘ χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. «Η πρώτη κατηγορία αφορά στο ποσοτικό επίπεδο, τις οικονομικές ζημιές, που με βάση τους πολλαπλασιαστές της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων, υπολογίζεται γύρω στα 50 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στο ποιοτικό επίπεδο, γιατί η φετινή έκθεση με τιμώμενη χώρα την Γερμανία θα έπαιρνε μεγάλη δημοσιότητα και προβολή στο εξωτερικό, κυρίως από τα γερμανικά Μέσα. Μάλιστα, ο κ. Ποζρικίδης τόνισε πως η 85η ΔΕΘ «θα ήταν η πρώτη έκθεση που θα λειτουργούσε στη μετά-Covid εποχή».

Το ευχάριστο είναι η ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου

Παράλληλα, αναφορικά με την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου δήλωσε πως «αυτό είναι το ευχάριστο κομμάτι», συμπληρώνοντας ότι «είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων με μία μικρή καθυστέρηση λόγω κορονοϊού. Ίσως να μπορέσουμε να έχουμε μέσα στο μήνα διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό», κατέληξε ο κ. Ποζρικίδης.

Σημειώνεται πως είναι αβέβαιο τι θα συμβεί του χρόνου με την Γερμανία, καθώς προγραμματισμένη τιμώμενη χώρα για το 2021 είναι η Γαλλία. «Είναι φρέσκο ακόμα, θα δούμε τι θα γίνει με την Γερμανία», κατέληξε ο κ. Ποζρικίδης.

Δείτε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση της Helexpo:

Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας ξεπερνά κάθε οικονομική διάσταση και στο πλαίσιο αυτό η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο. Όμως ο κορυφαίος θεσμός της Θεσσαλονίκης, που μετρά 94 χρόνια Ιστορίας και 84 διοργανώσεις, δεν θα σιγήσει, καθώς τις ημέρες της Έκθεσης η ΔΕΘ-Helexpo θα διοργανώσει ένα πολιτικο-οικονομικό φόρουμ, δηλώνοντας παρούσα στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Η ΔΕΘ-Helexpo συνεχίζει να βρίσκεται στις επάλξεις, σχεδιάζοντας το μέλλον, παρά τις αντίξοες συνθήκες και επεξεργάζεται μια σειρά νέων ιδεών και δράσεων, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα. Άλλωστε, η εκθεσιακή δραστηριότητα δεν σταματά, μιας και αποτελεί καταλυτικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα μας.

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας θα ήθελε να ευχαριστήσει εκθέτες και χορηγούς που, παρά τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία, έδειξαν εμπιστοσύνη στη ΔΕΘ και έσπευσαν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, αναγνωρίζοντας στην Έκθεση τη βαρύτητά της τόσο σε συμβολικό όσο και σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες δε απευθύνει η ΔΕΘ-Helexpo στους οργανωτές της γερμανικής συμμετοχής για την αμέριστη συμπαράστασή τους μέχρι την τελευταία στιγμή.  

Η ΔΕΘ έχει περάσει κυριολεκτικά διά πυρός και σιδήρου στις εννέα δεκαετίες της ζωής της και θα αντιμετωπίσει τη νέα αυτή πρόκληση δημιουργικά και με την υποστήριξη των εργαζομένων της, των πελατών της, των συνεργατών της, των φορέων, αλλά και της ίδιας της Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης: Ζέρβας σε κυβέρνηση: «Προσδοκούμε ένα στρατηγικό σχέδιο για τις οικονομικές πληγές της πόλης»

Loading