Διάλογος και συνεργασία: Ο Έλληνας πρέσβης Θ. Μπιζάκης στην Άγκυρα

Διάλογος και συνεργασία: Ο Έλληνας πρέσβης Θ. Μπιζάκης στην Άγκυρα

Με ισχυρό μήνυμα υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας, ο Έλληνας πρέσβης Θ. Μπιζάκης ανέδειξε τις πτυχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων κατά τη διάρκεια της δεξίωσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου, ανήμερα της ελληνικής εθνικής εορτής.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία Τούρκων υφυπουργών Εξωτερικών και πλήθους διπλωματών, εκπροσώπων των αρχών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ο πρέσβης αναφέρθηκε στη σημασία της 25ης Μαρτίου, συνδέοντας την ιστορική πορεία της Ελλάδας με τις σύγχρονες αξίες της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου.

«Η 25η Μαρτίου 1821 είναι ένα μεγάλο ορόσημο, ωστόσο η ελληνική ιστορία εκτείνεται σε χιλιετίες», δήλωσε ο κ. Μπιζάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία. «Η Ελλάδα σήμερα είναι ένα σύγχρονο κράτος, με ισχυρούς θεσμούς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ενεργό διεθνή παρουσία της χώρας.

Ο Έλληνας πρέσβης τόνισε τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας, εστιάζοντας στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα. «Η διμερής σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας μας», δήλωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αμοιβαίας επωφελούς σχέσης.

Κλείνοντας, ο πρέσβης επισήμανε την ανάγκη για οικοδόμηση της σχέσης με βάση το διάλογο και το διεθνές δίκαιο, για ένα μέλλον ειρήνης και προόδου.

Loading

Play