Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου στην έδρα του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος τύπου του Γεν. Γραμματέα ανέφερε ότι ο Γκουτέρες έλαβε γνώση της κοινής επιστολής που υπέβαλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το Ιράν.
Ο Γκουτέρες κάλεσε τους συμμετέχοντες της JCPoA και το Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης που θα διασφαλίσει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να αποτραπεί μια νέα στρατιωτική σύγκρουση.
Υπογράμμισε ότι τις επόμενες 30 ημέρες υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επανέλαβε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που σχετίζονται με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τη συνολική περιφερειακή ασφάλεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ