Για σταδιακή αλλαγή στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλά για ακόμη μια φορά η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Ευρωκοινοβούλιο
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε τις διατυπώσεις που είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοι πληθωρισμού είναι ανοδικοί, αλλά η ΕΚΤ έχει στόχο να διατηρήσει την ευελιξία της.
“Οποιαδήποτε προσαρμογή στην πολιτική μας θα είναι σταδιακή”, υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως είπε η ίδια, “χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ να διατηρήσουμε την ευελιξία μας κατά την άσκηση νομισματικής πολιτικής”.
“Στόχος μας είναι ένας ρυθμός πληθωρισμού στο 2% μεσοπρόθεσμα, και για να το πετύχουμε θα αναλάβουμε δράση την κατάλληλη στιγμή”, προσέθεσε.
Δείτε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Οι αυξήσεις που απορροφήθηκαν από τις κρατικές ενισχύσεις
- Προσοχή στους φιλάθλους: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προειδοποιεί η ΑΕΚ
- Sandwich Generation: Η γενιά που τα προλαβαίνει όλα και ξεχνά τον εαυτό της
- Άνοιξε η έκθεση «Η ΔΕΗ συναντά την τέχνη Vol. 2» με 55 έργα στο ιστορικό ΑΗΣ Νέου Φαλήρου
- Ρωσικό ντίζελ: Το Κρεμλίνο λέει ότι το πρώτο πλοίο είναι καθ’ οδόν και έρχονται κι άλλα
- Λειψυδρία στην Αλόννησο: Παρατείνεται για τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης
![]()
