Κυπριακό και ΟΗΕ: Η συνάντηση Ερντογάν με τον Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Κυπριακό και ΟΗΕ: Η συνάντηση Ερντογάν με τον Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Το Κυπριακό και ΟΗΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ στο τραπέζι μπήκαν επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατά την οποία συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «στην Κύπρο, καμία πρόταση που δεν αναγνωρίζει την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού δεν θα μπορέσει να αποδώσει».

Η συνάντηση Ερντογάν – Γκουτέρες πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, μετά την ομιλία του Τούρκου προέδρου στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

της ανταποκρίτριας μας Μαρίας Ζαχαράκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play