Ο Τραμπ κατηγορεί την ΕΕ για το ουκρανικό – «Κουνήσου Ευρώπη» – Τι απάντησε ο Σαρλ Μισέλ

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τη δική του απάντηση στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγόρησε την Ευρώπη ότι δεν βοηθάει την Ουκρανία έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

propoli

«Ας αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η συμβολή της ΕΕ στην Ουκρανία: 143 δισεκατομμύρια ευρώ (150 δισεκ. δολάρια)», έγραψε ο Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter, που απευθυνόταν στον Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από την Ευρώπη «να κουνηθεί» για να στηρίξει άμεσα το Κίεβο.

Αύριο Σάββατο η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει ένα πακέτο βοήθειας (κυρίως στρατιωτικής) για την Ουκρανία, ύψους 61 δισεκ. δολαρίων.

Η βοήθεια αυτή είχε μπλοκαριστεί επί πολλούς μήνες από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Πώς γίνεται οι ΗΠΑ να έχουν δεσμευτεί να δώσουν περισσότερα από 100 δισεκ. δολάρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία, περισσότερα από την Ευρώπη, ενώ μας χωρίζει ένας ωκεανός!» διαμαρτυρήθηκε στον ιστότοπό του, τον Truth Social, ο Τραμπ.

Ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε «να σταματήσουν να δίνουν χρήματα χωρίς να ελπίζουν ότι θα τα πάρουν πίσω».

«Όλοι συμφωνούν ότι η επιβίωση και η ισχύς της Ουκρανίας θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ευρώπη παρά για εμάς, όμως είναι εξίσου σημαντικές και για εμάς! Κουνήσου, Ευρώπη», έγραψε ο Τραμπ.

Loading