Πολωνία: Αντεπίθεση με μαχητικά αεροσκάφη λόγω ρωσικής επιθετικότητας στη δυτική Ουκρανία

Πολωνία: Αντεπίθεση με μαχητικά αεροσκάφη λόγω ρωσικής επιθετικότητας στη δυτική Ουκρανία

Ο στρατός της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη λόγω «έντονης» ρωσικής επίθεσης στη δυτική Ουκρανία.

«Εξαιτίας της έντονης αεροπορικής επίθεσης της Ομοσπονδίας της Ρωσίας εναντίον του εδάφους της Ουκρανίας, πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον πολωνικό εναέριο χώρο το πρωί», έγραψε στο Χ το γενικό επιτελείο στρατού της Πολωνίας.

Αυτή η κινητοποίηση είναι συχνή όταν πύραυλοι ή drones της Ρωσίας πλήττουν περιοχές στη δυτική Ουκρανία, οι οποίες συνορεύουν με την Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

«Δεκάδες» ρωσικά drones και πύραυλοι κατερρίφθησαν τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην επαρχία Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, επεσήμανε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Τρετιάκ.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντρ Κοβάλ, το Ρίβνε πέρασε «μια πολύ δύσκολη νύκτα» λόγω «των μαζικών αεροπορικών πληγμάτων του εχθρού», από τα οποία τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας άμαχος.

Στο Κίεβο σημειώθηκαν ζημιές σε μία πολυκατοικία από ρωσική επίθεση, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής των αρχών της πόλης Τίμουρ Τκατσένκο.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την αναχαίτιση 49 ουκρανικών drones τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Στην Τσουβασία, που απέχει περίπου 1.300 χιλιόμετρα από τα σύνορα, ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών, καθώς δύο drones έπεσαν στον χώρο του.

Από το πλήγμα αυτό δεν υπάρχουν θύματα, αλλά «ελήφθη η υπεύθυνη απόφαση να ανασταλεί η παραγωγή για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτώση των drones προκάλεσε πυρκαγιά στο εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει εξαρτήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Παράλληλα, ουκρανική επίθεση με drones στην περιφέρεια Βορονέζ προκάλεσε ζημιές σε αγωγό φυσικού αερίου.

Loading

Play