Σημαντική κίνηση: Ισραηλινός στρατός στοχεύει τις γέφυρες του ποταμού Λιτάνι

Σημαντική κίνηση: Ισραηλινός στρατός στοχεύει τις γέφυρες του ποταμού Λιτάνι

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεσή του να χτυπήσει τις γέφυρες του ποταμού Λιτάνι, που διασχίζει τον νότιο Λίβανο, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ. Στόχος είναι να αποκοπεί η βοήθεια προς την φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Για να εμποδιστεί η μεταφορά ενισχύσεων και όπλων, ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να πλήξει τα περάσματα στον ποταμό Λιτάνι από το απόγευμα της σημερινής ημέρας, σύμφωνα με δήλωση του αραβόφωνου εκπροσώπου του στρατού, Αβιχάι Αντραΐ.

Ο εκπρόσωπος προειδοποίησε τους πολίτες να συνεχίσουν να μετακινούνται προς τη βόρεια ζώνη, πέρα από τον ποταμό Ζαχράνι, και να αποφεύγουν κάθε κίνηση προς τον νότο, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Loading

Play