Μια γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πρόσφατα μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης ως ύποπτη για την έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην είσοδο κτηρίου στο Μονακό, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς σε τρία άτομα.
Οι αρχές αναζητούν τη γυναίκα αυτή, η οποία διαμένει στη Γερμανία, και σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι μεταμφιεσμένη και όχι άνδρας, όπως δήλωσε ο Μοργκάν Ραϊμόν της Εισαγγελίας του Μονακό. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα και τις έρευνες των αρχών επιβολής του νόμου του Μονακό, έχουν προκύψει διασυνδέσεις με την Έσση, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (LKA) της Έσσης, τονίζοντας ότι χθες ερευνήθηκε ένα διαμέρισμα που νοίκιαζε η 39χρονη Ουκρανή στην περιοχή Μάιν-Τάουρους.
Επιπλέον, οι αρχές κατέσχεσαν και ένα όχημα που είχε στην κατοχή της η ύποπτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της LKA, η γυναίκα είναι ύποπτη για εμπλοκή στο έγκλημα και τα στοιχεία έχουν παραδοθεί στις αρχές του Μονακό. Αυτή τη στιγμή, η γυναίκα διαφεύγει.
Η έρευνα αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικά, με τις αρχές να υποθέτουν ότι η ύποπτη δεν έδρασε μόνη της. Δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι.
![]()

