Ζελένσκι: ζήτησε από τον γγ του ΝΑΤΟ περισσότερους πυραύλους για την αντιαεροπορική άμυνα

Ζελένσκι: ζήτησε από τον γγ του ΝΑΤΟ περισσότερους πυραύλους για την αντιαεροπορική άμυνα

Περισσότερους πυραύλους αναχαίτισης για την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε. Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε γνωστό ότι το Κίεβο εξετάζει τρόπους να εξασφαλίσει επιπλέον βοήθεια.

«Ο Μαρκ (Ρούτε) είναι καλά πληροφορημένος για τις απειλές και συντονίσαμε τις προσπάθειές μας» σε ό,τι αφορά τις χώρες που διαθέτουν τέτοιους πυραύλους και μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία, έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. «Είναι κρίσιμης σημασίας να καταργήσουμε όλη τη γραφειοκρατία και να λάβουμε τι απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ρούτε ανέφερε μετά τη συνομιλία ότι «συζητά με τους συμμάχους» στο ΝΑΤΟ τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία την αντιαεροπορική άμυνα που χρειάζεται «κατεπειγόντως».

Loading

Play