Η σιλουέτα μιας άλλης εποχής: Γιατί τη δεκαετία του 1960 ήμασταν πιο αδύνατοι

Η σιλουέτα μιας άλλης εποχής: Γιατί τη δεκαετία του 1960 ήμασταν πιο αδύνατοι

Ανακαλύψτε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του ’60 ήταν πιο αδύνατες σε σύγκριση με σήμερα. Η παχυσαρκία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τριπλασιαστεί από τη δεκαετία του ’60, με μια καθημερινότητα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση αυτή. Μόνο το 13% των Αμερικανών θεωρούνταν παχύσαρκοι τη δεκαετία του ’60, ενώ το 2025, το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 43%. Παρά τις περιορισμένες διατροφικές επιλογές της εποχής, όπως παστίτσια και κεφτέδες, οι άνθρωποι ζύγιζαν λιγότερο, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης.

Η διατροφολόγος Autumn Bates από την Καλιφόρνια προσφέρει τέσσερις σημαντικές αιτίες που αποκαλύπτουν τις διαφορές στον τρόπο ζωής καθώς και τις πολιτισμικές αλλαγές που έχουν συμβεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι τότε μαγείρευαν καθημερινά, με τα γεύματα στο σπίτι να αποτελούν τον κανόνα, σε αντίθεση με σήμερα που το fast food κυριαρχεί. Η έλλειψη χημικών επεξεργασμένων τροφίμων, η φυσική κίνηση και η διαφορετική προσέγγιση στη διατροφή αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την κατανόηση αυτής της αλλαγής.

Η εποχή του 1960 σηματοδοτεί μια περίοδο που η διατροφή και ο τρόπος ζωής είχαν πολύ διαφορετική δομή από τη σημερινή πραγματικότητα. Ανάγκες και συνήθειες έχουν αλλάξει ριζικά, επηρεάζοντας την υγεία και το βάρος των Αμερικανών.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play