INTIME

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας προσβάλλει την Ελλάδα με την στήριξη στον Μαδούρο»

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την στήριξη που παρείχε ο πρώτος στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν.

propoli

Τα όσα συμβαίνουν στην χώρα της Νότιας Αμερικής απασχόλησαν τη συνάντηση των δύο ανδρών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συντάσσεται με το αίτημα που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για άμεσες και ελεύθερες εκλογές στη Βενεζουέλα, κατηγορώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσβάλει την Ελλάδα με την στήριξη που παρέχει στον Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν ότι «κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα αισθάνεται θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία».

Επίσης υπογράμμισε ότι «η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η ΝΔ συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της ΕΕ για άμεσες και ελεύθερες εκλογές».

Σ’ότι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο, «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη» προσβάλλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τον στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

Τέλος αναφορικά με τη συζήτηση που είχε με τον Γίρκι Κατάινεν σημείωσε πως συμφώνησε μαζί του πως το πρώτο κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες – που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας». Και κατέληξε λέγοντας πως οι «επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει».

Loading