Η ηρωική στάση τους, με καθαρό βλέμμα, χαμόγελο και τραγούδι, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι με ανώτερα ιδανικά είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους για μια καλύτερη κοινωνία. Υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στα συγκλονιστικά ντοκουμέντα με τις φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή, σε συνέντευξή του στον τ/σ Open.
Τα ντοκουμέντα αυτά είναι μεγάλης αξίας και πρέπει να διδάσκονται σε όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, ώστε να συντηρούν την ιστορική μνήμη του λαού μας. Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη επισκέψεων σε εκθέσεις που εκτίθενται και προσωπικά αντικείμενα των εκτελεσμένων.
Επισήμανε ότι οι 200 εκτελέστηκαν ως κομμουνιστές, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπέγραψαν δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του ΚΚΕ. Κατήγγειλε επίσης φασιστικές ομάδες που κατέστρεψαν το μνημείο στην Καισαριανή.
Ο Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για την εγκληματική ασυδοσία στο εργοστάσιο Βιολάντα, ενώ τόνισε τη σημασία της αντίστασης των εργαζομένων.
Μίλησε για το έγκλημα των Τεμπών και την απόκρυψη στοιχείων από τις κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες τους στον τομέα των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.
Ανέφερε ότι οι πολιτικές της σοσιαλδημοκρατίας έχουν στρατηγικά αδιέξοδα και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει προοπτικές ηγεσίας ενός ευρύτερου μετώπου.
Στο τέλος, αναφέρθηκε στην Μ. Καρυστιανού και τη διαφορά μεταξύ της προσωπικής της μάχης για δικαίωση και της πολιτικής ηγεσίας.
![]()

