Δ. Μάντζος: Επείγουσα ανάγκη για ενεργές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προστασία των ελληνορθοδόξων της Συρίας

Δ. Μάντζος: Επείγουσα ανάγκη για ενεργές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προστασία των ελληνορθοδόξων της Συρίας

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των ελληνορθοδόξων της Συρίας από τον κίνδυνο επιθέσεων από τζιχαντιστικές οργανώσεις. τονίζει ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Η αποκρουστική πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Συρία υπογραμμίζει την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα κράτη της περιοχής, ιδίως μετά την κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Ιράν.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να εκπέμψει ένα καθαρό και σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα: Η άρση των κυρώσεων στη Συρία πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προστασία των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων και την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Loading

Play