Ως πρώτο θέμα που θα επίλυαν αν γίνονταν πρωθυπουργός για μια ημέρα οι πολίτες απαντούν την οικονομία σε ποσοστό 34,1%, φέρνοντας δεύτερο το δημογραφικό με ποσοστό 13,3%.
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί καθαρό προβάδισμα και διευρύνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας σχεδόν στο διπλάσιο των ποσοστών του, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Interview για την εφημερίδα Political. Την ίδια ώρα, η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζεται να οπισθοχωρεί, πέφτοντας στην τέταρτη θέση της κατάταξης.
Στην προβλεπόμενη κατανομή των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 14,2%. Τρίτη έρχεται η Ελληνική Λύση με 10,5% και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 9,6%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 8,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε χαμηλά επίπεδα, με μόλις 4,2%. Πιο πίσω βρίσκονται το Κίνημα Δημοκρατίας με 3,8%, το ΜεΡΑ25 στο 3,5%, η Νίκη στο 3%, η Φωνή Λογικής με 2,8% και τέλος, η Νέα Αριστερά με ποσοστό 2,2%.


Πρωτιά με μεγάλη διαφορά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο πρωθυπουργός επιλέγεται από το 28% των ερωτηθέντων με τον δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται μακριά με 10,% και να ακολουθούν με 9% ο Κυριάκος Βελόπουλος, με 8,3% η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 4,8% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με 3,5% ο Σωκράτης Φάμελλο, με 3,1% ο Στέφανος Κασσελάκης, με 2,6% η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 1,7% ο Δημήτρης Νατσιός και με 1,3% ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ως πρώτο θέμα που θα επίλυαν αν γίνονταν πρωθυπουργός για μια ημέρα οι πολίτες απαντούν την οικονομία σε ποσοστό 34,1%, φέρνοντας δεύτερο το δημογραφικό με ποσοστό 13,3%. Ακολουθούν το σύστημα υγείας, η διαφθορά, η διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση, το εκπαιδευτικό σύστημα και η ποιότητα της Παιδείας,

Στη δημοσκόπηση της Interview μετρήθηκε, τέλος, η αποδοχή ή η απόρριψη τυχόν κομμάτων από Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα με το 80% να απαντά ότι δεν θα τα ψήφιζε κανένα από τα δύο.

