O πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σχολιάζει με δηκτικό τρόπο τη συμφωνία Ισπανίας – Τουρκίας, για πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού και ναυπήγηση πολεμικών πλοίων στην Ισπανία για το τουρκικό Ναυτικό.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει σχετικά: «Πως είναι δυνατόν κράτη-μέλη της ΕΕ να κάνουν εξαγωγές όχι μόνο οπλικών συστημάτων αλλά και τεχνολογίας σε μια χώρα που απειλεί την ασφάλεια άλλων κρατών-μελών; Τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχει κοινή θέση για την αποτροπή της εξαγωγής στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή, διεθνείς επιθετικές ενέργειες ή να συμβάλει σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση;».
Παράλληλα προσθέτει ότι: «χρειάζονται πιο γρήγορα και αποφασιστικά βήματα για την οικοδόμηση κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, με πυξίδα την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη συνεργασία των λαών και το σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Πριν να είναι αργά».
Δείτε επίσης: Καταγγελία Γ. Παπανδρέου: Στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα υπέρ συγκεκριμένων υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝΑΛ
- Αεροδρόμια που θα σας αφήσουν άφωνους: Μάθετε για τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο
- Απειλές από τον Ιράν: Στόχοι οι αμερικανικές βάσεις λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο
- Σοκ στη Στοκχόλμη: Πρώτη ήττα του Ντουπλάντις μετά από τρία χρόνια
- Σοκ στη Γάζα: Εννέα θάνατοι από ισραηλινές επιθέσεις ενώ η Αίγυπτος προχωρά σε νέες συνομιλίες για εκεχειρία
- Ελλάδα: Χρυσό μετάλλιο στο World Taekwondo Para Grand Prix της Ρώμης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

