Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυρ. Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στους πεσόντες πυροσβέστες

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυρ. Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στους πεσόντες πυροσβέστες

Φόρο τιμής στους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος απέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ενισχύεται η θωράκιση της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων στο Υπουργικό Συμβούλιο, συνδέοντας την πολιτική προστασία, την οδική ασφάλεια, τη διαχείριση του νερού και τις ενεργειακές εξελίξεις σε ένα ενιαίο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της κυβέρνησης για τον θάνατο των πυροσβεστών που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες, προειδοποίησε ότι ο Αύγουστος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν τη μέγιστη προσοχή, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην ευρωπαϊκή συμφωνία για την επανεκκίνηση της παραγωγής των Canadair και θα είναι η πρώτη χώρα που θα παραλάβει νέο αεροσκάφος το 2028.

Την ίδια ώρα, μίλησε για θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη Μεγαλόνησο, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων χάρη στις παρεμβάσεις του κράτους και προανήγγειλε περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων και των καμερών τεχνητής νοημοσύνης στους δρόμους. Χαρακτήρισε επίσης τη μεταρρύθμιση για τη διαχείριση του νερού ως στρατηγικής σημασίας απάντηση στον κίνδυνο λειψυδρίας και ανακοίνωσε τη δημιουργία διυπουργικής επιτροπής για την επιστημονική διερεύνηση των προοπτικών της πυρηνικής ενέργειας, επιμένοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει πίσω στις διεθνείς τεχνολογικές και ενεργειακές εξελίξεις.

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Loading

Play