Στοχευμένες δράσεις για εξαγωγές 70 δισ. ευρώ έως το 2030, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης

Στοχευμένες δράσεις για εξαγωγές 70 δισ. ευρώ έως το 2030, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης

Η Ελλάδα στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών αγαθών στα 70 δισ. ευρώ έως το 2030, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη. Με το Πενταετές Πλάνο Εξωστρέφειας, επιδιώκουμε την αύξηση των εξαγωγών κατά 45% μέχρι το 2030.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι οι εξαγωγές αγαθών έχουν αυξηθεί κατά 46% από το 2019, φτάνοντας τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Για την επίτευξη του στόχου, θα αναβαθμιστούν οι οργανισμοί υποστήριξης εξαγωγών και θα ενισχυθούν τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων παγκοσμίως.

Σημαντικές δράσεις περιλαμβάνουν την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών εξωστρέφειας και τη διεθνή προβολή της χώρας, με στόχο την προώθηση του εθνικού brand, όπως η αγορά της Ινδίας. Ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι η ανάπτυξη των εξαγωγών οφείλεται στην προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην ποιότητα και να αναζητήσουν νέες αγορές.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική Εξωστρέφειας, η οποία εγκρίθηκε πριν από δέκα μήνες, και στη λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, που περιλαμβάνει ενεργά τον ΣΕΒΕ και άλλους φορείς. Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό περιφερειακό κόμβο εμπορίου και παραγωγής.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον πραγματικότητα και ότι η χώρα μπορεί να επιτύχει ακόμη περισσότερα με συνεργασία μεταξύ κράτους και επιχειρηματικού κόσμου.

Loading

Play